پیشرو، فناور، ارزش آفرین

آرمین تجارت آیدین مهر

Armin Tejarat Aydin Mehr

سبد خرید
بازدید حجت الاسلام و المسلمین میر تاج الدینی از غرفه گروه صنعتی آتام

بازدید حجت الاسلام و المسلمین میر تاج الدینی از غرفه گروه صنعتی آتام

1400/5/10

گزارش تصویری بازدید حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای میر تاج الدینی نماینده محترم مردم تبریز، اسکو و آذرشهر، از غرفه گروه صنعتی آتام در نوزدهمین نمایشگاه دام و طیور تبریز همچنین می‌توانید اخبار مربوط به نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز را مطالعه کنید: گزارش تصویری افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز گزارش تصویری دومین روز نمایشگاه گزارش تصویری سومین روز نمایشگاه گزارش تصویری اختتامیه نمایشگاه   جهت مطالعه مطالب به صورت خلاصه، لطفا اینستاگرام ما را دنبال کنید.

بیشتر بخوانید
اختتامیه نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز

اختتامیه نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز

1400/5/10

تصاویر منتخب اختتامیه نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز در روز اختتامیه نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز، علاوه بر بازدید مشتریان و نمایندگان محترم، مراسم قرعه کشی که به مناسبت نمایشگاه برای آن دسته از مرغدارانی که از تاریخ یکم الی هفدهم تیر ماه از شرکت آرمین تجارت آیدین مهر، دان آماده خریداری کرده بودند، برگزار گردید و 6 نفر از مشتریان محترم به قید قرعه به عنوان برنده ربع سکه انتخاب شدند. همچنین از گروه صنعتی آتام به عنوان غرفه برتر نمایشگاه توسط مهندس برنو، مدیرمحترم صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی و مهندس نوروزی مدیر عامل محترم شرکت آرتانمانگر مجری تخصصی نمایشگاه های دام و طیور، تقدیر و تشکرگردید. حضور مدیر عامل محترم شرکت رضوان دانه تبریز به همراه هیئت همراه در غرفه گروه صنعتی آتام حضور خانواده محترم مهندس شادمهر در غرفه گروه صنعتی آتام مراسم قرعه کشی گروه صنعتی آتام به مناسبت نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز انتخاب گروه صنعتی آتام به عنوان غرفه برتر نمایشگاه   همچنین می‌توانید اخبار مربوط به نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز را مطالعه کنید: گزارش تصویری افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز گزارش تصویری دومین روز نمایشگاه گزارش تصویری سومین روز نمایشگاه گزارش تصویری اختتامیه نمایشگاه   جهت مطالعه مطالب به صورت خلاصه، لطفا اینستاگرام ما را دنبال کنید.

بیشتر بخوانید
گزارش تصویری سومین روز نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز

گزارش تصویری سومین روز نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز

1400/5/10

تصاویر منتخب روز دوم نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز   همچنین می‌توانید اخبار مربوط به نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز را مطالعه کنید: گزارش تصویری افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز گزارش تصویری دومین روز نمایشگاه گزارش تصویری سومین روز نمایشگاه گزارش تصویری اختتامیه نمایشگاه   جهت مطالعه مطالب به صورت خلاصه، لطفا اینستاگرام ما را دنبال کنید.

بیشتر بخوانید
نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز (روز اول)

نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز (روز اول)

1400/5/10

گزارش تصویری نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز در اولین روز مراسم افتتاح نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز توسط جناب آقای فتحی ریاست محترم سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجانشرقی و هیئت همراه و با حضور تولید کنندگان و فعالان صنعت خوراک دام و طیور و جناب آقای نوروزی، مدیر عامل شرکت آرتانمانگر مجری نمایشگاه صورت گرفت. شرکت آرمین تجارت آیدین مهر با نام تجاری گروه صنعتی آتام و با برندهای مهردانه، آتام، طلادانه، مهر مکمل و شادمهر صنعت در این نمایشگاه حضور پیدا کرد که در ذیل گزارش تصویری غرفه گروه صنعتی آتام و برخی از تصاویر منتخب روز اول به نمایش گذاشته شده است.     همچنین می‌توانید اخبار مربوط به نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز را مطالعه کنید: گزارش تصویری افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز گزارش تصویری دومین روز نمایشگاه گزارش تصویری سومین روز نمایشگاه گزارش تصویری اختتامیه نمایشگاه   جهت مطالعه مطالب به صورت خلاصه، لطفا اینستاگرام ما را دنبال کنید.

بیشتر بخوانید
بازدید مدیر کل دامپزشکی استان از کارخانه خوراک دام و طیور آتام

بازدید مدیر کل دامپزشکی استان از کارخانه خوراک دام و طیور آتام

1400/5/10

بازدید دکتر بهداد، مدیر کل محترم دامپزشکی استان آذربایجانشرقی از کارخانه خوراک دام و طیور آتام روز دوشنبه مورخه چهارم مرداد 1400، جناب آقای دکتر بهداد، مدیر کل محترم دامپزشکی استان و هیئت محترم همراه از کارخانه خوراک دام و طیور آتام بازدید به عمل آوردند. طی این بازدید که با همراهی مهندس یونس شادمهر مدیر عامل محترم گروه صنعتی آتام، جناب آقای حاج رحیم شادمهر، دکتر فاریابی مشاور ارشد مجموعه، دکتر عباسخانی مدیر کنترل کیفی و مهندس حسنلویی مدیر کارخانه انجام شد، از قسمت‌های مختلف کارخانه بازدید به عمل آمد و پیشرفت‌های حاصله در سال‌های اخیر، برنامه‌های توسعه، فرصت‌ها و تهدیدات صنعت خوراک دام و طیور در طی جلسه توسط مهندس شادمهر مطرح گردید. جناب آقای دکتر بهداد نیز ضمن ابراز خرسندی از کیفیت محصولات مجموعه، از تلاش‌های گروه در راستای ارائه محصول با کیفیت و تضمین سلامت محصولات تقدیر کرده و آمادگی بخش دولتی و اداره دامپزشکی را برای کمک به حل مشکلات صنعت خوراک دام و طیور اعلام نمودند. در ذیل توجه شما را به تصاویر این بازدید و نشست صمیمانه، جلب می کنیم:                 همچنین می‌توانید اخبار مربوط به نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز را مطالعه کنید: گزارش تصویری افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز گزارش تصویری دومین روز نمایشگاه گزارش تصویری سومین روز نمایشگاه گزارش تصویری اختتامیه نمایشگاه   جهت مطالعه مطالب به صورت خلاصه، لطفا اینستاگرام ما را دنبال کنید.

بیشتر بخوانید
گزارش تصویری دومین روز نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز

گزارش تصویری دومین روز نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز

1400/5/10

تصاویر منتخب روز دوم نوزدهمین نمایشگاه خوراک دام و طیور تبریز  

بیشتر بخوانید
نقش ویتامین C برای جلوگیری از استرس گرمایی

نقش ویتامین C برای جلوگیری از استرس گرمایی

1400/5/6

استرس گرمایی در پرورش طیور مقدمه  درجه حرارتهاي بالاي محيطي يا استرس گرمايي بعنوان يکي از فاکتورهاي فيزيکي مهم و تاثيرگذار بر توليدات طيور و يکي از مشکلات اساسي صنعت طيور ميباشد. مصرف غذا، وزن بدن، قابليت هچ، مرگ و مي، خصوصيات لاشه و ديگر ويژگي هاي مهم که سبب موفقيت صنعت طيور ميشوند ميتوانند به شکل نامناسب تحت تاثير استرس گرمايي قرار بگيرند. درتوليدات طيور استرس گرمايي به دو صورت حاد و مزمن تعريف ميشود. استرس گرمايي حاد اشاره به دوره هاي کوتاه و ناگهاني افزايش دما و استرس گرمايي مزمن اشاره به دوره هاي طولاني گرما دارد.   راهکارهای مقابله با تنش گرمایی پرندگان فاقد غدد عرقي ميباشند و از روش هاي غير تبخيري براي کاهش حرارت استفاده ميکنند. اگر له له زدن نتواند از افزايش درجه حرارت پرندگان جلوگيري کند پرندگان بي حال، بيهوش و پس از مدت زمان کوتاهي بخاطر عدم تعادل دستگاه تنفسي، گردش خون و الکتروليتها خواهند مرد. روشهاي مختلفي براي کاهش اثرات استرس گرمايي با استفاده از راهکارهاي تغذيه اي وجود دارد. از جمله راهکارهاي تغذيه اي ميتوان به تغذيه جيره با کيفيت و قابليت هضم بالا، تراکم بالاي جيره، افزودن چربي به عنوان منبع انرژي، بالانس مناسب آمينواسيدها و مکمل کردن جيره با ويتامينها و موادمعدني اشاره کرد. اين مقاله به بررسي اثرات افزودن مکمل هاي ويتاميني ( افزودن به آب آشاميدني و جيره) در کاهش استرس گرمايي طيور مي پردازد . نقش ویتامین ها در کاهش اثرات استرس گرمایی  ويتامين ها اهميت زيادي در حفظ سلامت و عملکرد اکثر موجودات زنده دارند. به خوبي مشخص شده است که کمبود ويتامين ها سبب بروز نابساماني در سيستم ايمني بدن مي شود .معمولا نيازهاي ويتاميني طيور در شرايط پرورش ايده آل تعيين مي گردد. از آنجا که در سالن هاي پرورش، طيور تحت تاثير تنش هاي مختلف قرار مي گيرند از اين رو براي مقابله با عوامل تنش زا ميزان نياز به ويتامين ها افزايش مي يابد. از مدت ها پيش نقش  ويتامينها بمنظور بهبود عملکرد پرنده‌ها در خلال تنش گرمایی مورد مطاله قرار گرفته است. اما بر اساس پژوهشهاي صورت گرفته ، مقدار نياز به ويتامين هاي خاص در شرايط تنش گرمایي به نتيجه گيري واحدي منجر نشده است. ویتامین C و تنش گرمایی تاثیرات ویتامین C در ،رآورده های طیور  اﺳﺘﻔﺎده از ويتامين C (اسيد آﺳﮑﻮربيک) ﻣﺘﺪاولترين راه ﺑﺮاي ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑـﺎ اﺳـﺘﺮس در طيور و ﺳـاير حيوانات ﺑﺸﻤﺎر ﻣﯽ رود. بسياري از ﻣﺮﻏﺪاران ويتامين C را ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ در دوره ﻫﺎي ﮔﺮم ﺑﺮاي ﺟﻠﻮگيري از اﺛﺮات زياﻧﺒﺎر ﺣﺮارت ﺑﺮروي ﻋﻤﻠﮑﺮد ﻣﺮﻏﻬﺎ ﺑﮑﺎر ﻣﯽﺑﺮﻧﺪ ﺑﻠﮑﻪ آﻧﺮا ﺑﺮاي ﺑﻬﺒـﻮد وﺿـﻊ ايمني طيور، کيفيت ﻓﺮآورده ﻫﺎي نهايي (ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ و ﮔﻮﺷﺖ ﻣـﺮغ)، ﺑـﺎروري و ﺟﻮﺟـﻪ درآوري در ﮔﻠـﻪ ﻣﺮﻏﻬـﺎي ﻣﺎدر ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﻣﯽ دﻫﻨﺪ.   عملکرد ویتامین C در استرس گرمایی ﻧﺤﻮه ﻋﻤﻞ ويتامين C در ﺑﻬﺒﻮد ميزان رﺷﺪ ﺟﻮﺟﻪ ﻫﺎي ﮔﻮﺷﺘﯽ در ﺗﺤﺖ شرايط اﺳﺘﺮس ﻫﻨﻮز ﺑﻄـﻮر ﻗﻄﻊ ﻣﻌﻠﻮم ﻧﺸﺪه اﺳﺖ. ويتامين C بيشتر از آﻧﭽﻪ ﮐﻪ ﺑﺮاي ﻣﻘﺎوﻣـﺖ ﺑـﺪن در ﺑﺮاﺑـﺮ اﺳﺘﺮﺳـﻮرﻫﺎ ﻻزم اﺳﺖ، ﺑﺎ تنظيم ﺗﺮﺷﺢ ويتامين C داراي نقش مهم در بيوسنتزکورتيکوسترون و نيز بعنوان يک هورمون گلوکوکورتيکوئيدي مهم در گلوکونئوژنز براي افزايش ذخاير انرژي در شرايط استرس گرمايي ميباشد. در شرايط استرس گرمايي توليد ويتامين C در طيور به مقدار ناکافي صورت ميگيرد. تحت شرايط استرس گرمايي استفاده از مکمل هاي ويتامين C سبب افزايش عملکرد پرندگان، افزايش ايمني پرندگان و کاهش پاسخهاي وابسته به استرس ميشود . ﮐﻮرتيکوسترون از اﺗﻼف ذﺧﺎیر ﺑﺪن در ﻫﻨﮕﺎم اﺳﺘﺮس ﺟﻠﻮگيري ﻣﯽ نمايد. ﺑﺎ اينوصف، تاثير ويتامين C ﺑﺮاي تحريک رﺷﺪ يا از ﻃﺮيق ﻓﻌﺎل ﺳﺎﺧﺘﻦ ويتامينهاي ﻣﺨﺘﻠـﻒ (ﻣﺜـﻞ ويتامين D3) اﺳﺖ يا از طريق دﺧﺎﻟﺖ در تشکيل ﮐﻼژن ﮐﻪ ﺑﺮاي رﺷد بدن اهميت دارد . همچنين گزارش شده که ويتامين C تحت شرايط استرس گرمايي سبب افزايش مقاومت به بيماري نيوکاسل ميشود.   همچنین می‌توانید مقالات زیر را در راستای بررسی اهمیت ویتامین ها و مواد معدنی در خوراک دام و طیور را مطالعه کنید: اهمیت کولین کلراید در خوراک دام و طیور اهمیت ویتامین B8 (بیوتین) در تغذیه دام و طیور   جهت مطالعه مطالب به صورت خلاصه اینستاگرام: اثرات مثبت ویتامین C در استرس گرمایی

بیشتر بخوانید
اهمیت ویتامین B8 در خوراک دام و طیور

اهمیت ویتامین B8 در خوراک دام و طیور

1400/4/31

اسامی مرسوم ویتامین B8 و ویژگی های آن   اسامی مرسوم بیوتین یا ویتامین B8 با نامهای Vitamin H، کوآنزیمR  و فاکتور W شناخته می شود.   ویژگی های بیوتین یا ویتامین B8 بیوتین در برخی منابع به عنوان شبه ویتامین معرفی شده است. ترکیب بیوتین حاوی گوگرد و اسید آلی می باشد و به صورت محلول در آب است. زیست فراهمی ویتامین B8 در دامنه 50 تا 75 درصد (در گندم) متغیر است. اهمیت بیوتین در خوراک دام و طیور این ویتامین در آزاد سازی انرژی، رشد و توسعه استخوان ها و تولید مثل نقش اساسی ایفا می کند. از ویتامین B8  به عنوان ویتامین کلیدی پوست یاد می شود و در حفظ سلامت بافت های اپیدرمی و تولید مو و سم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بیوتین در فعالیت غدد تیروئید و بهبود عملکرد سیستم عصبی تاثیر بسزایی دارد و با تنظیم متابولیسم در بدن دام و طیور در حفظ سطح قند خون هنگام پایین بودن کربوهیدرات جیره نقش اساسی ایفا می کند.   کمبود بیوتین در پرورش مرغ گوشتی و تخمگذار کمبود ویتامین B8  در پرورش مرغ گوشتی موجب ضعف در پاها و اختلال در مفصل خرگوشی می شود و در مرغ تخمگذار باعث کاهش تولید تخم مرغ و جوجه درآوری و سندرم کبد و کلیه چرب موسوم به FLKS می گردد.     آنتاگونیست های بیوتین در تغذیه دام و طیور آفلاتوکسین ها و یا مایکوتوکسین ها نیاز به بیوتین را در دام های بزرگ و تک معده ای افزایش می دهد. استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک ها و سولفانامیدها به علت مهار یا تخریب باکتری های روده نیاز به بیوتین را افزایش می دهد.   حساسیت های ویتامین B8 فساد خوراک دام و طیور نیاز به ویتامین B8 و یا بیوتین را افزایش می دهد. بیوتین در برابر اکسیژن، حرارت بالا، شرایط اسیدی و یا قلیایی بالا و اشعه فرابنفش ناپایدار است و استفاده از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و E پایداری ویتامین B8 را حفظ می کند.     دلایل کاهش معمول فعالیت ویتامین B8 ذخیره سازی خوراک باعث کاهش فعالیت این ویتامین می شود بطوریکه هر ماه 1 تا 2 درصد از فعالیت این ویتامین کاسته می شود. کولین کلراید به دلیل اینکه جاذب رطوبت است می تواند باعث تخریب بیوتین شود. بنابراین پیشنهاد می شود مکمل های ویتامینه بدون کولین باشد و کولین در پای میکسر به جیره اضافه گردد.  

بیشتر بخوانید
استفاده از چربی در جیره مرغ گوشتی

استفاده از چربی در جیره مرغ گوشتی

1400/4/22

بررسی پیامدهای استفاده از اسیدهای چرب در جیره مرغ گوشتی   مصرف چربی در دان آردی و بررسی واکنش پرنده به نوع چربی در مرغداری صنعتی گوشتی انواع مختلف چربی به عنوان اجزاء خوراک مورد استفاده قرار می‌گیرد. افزودن مقادیر کم چربی و روغن به جیره غذایی جوجه‌های گوشتی یک شیوه قدیمی بوده که برای افزایش قوام و خوش خوراکی جیره‌های آردی استفاده می ‌شده است، عکس العمل طیور نسبت به چربیهای حیوانی و گیاهی متفاوت است.  این تفاوت به اختلاف در میزان انرژی قابل سوخت و ساز حاصل از چربیهای مختلف می‌ باشد که احتمالا بخاطر نوع و ترکیب اسیدهای چرب آنها باشد. راندمان استفاده از چربی با افزایش سن جوجه افزایش می یابد یعنی انرژی بیشتری از چربی به دلیل افزایش سن به دست می آید.  استفاده از اسید چرب در جیره طیور توسط برخی از محققان گزارش شده است. مقایسه اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع اسید چرب حاصل از عمل روغنکشی که در کارخانجات روغن نباتی به دست می آید حاوی 75 تا 95 درصد اسید چرب آزاد با مقادیر متغیری تری گلیسرول می باشد. مواد باقیمانده بیشتر شامل اسیدهای چرب اشباع، فسفو لیپیدها، استرولها، توکوفرولها، کاروتنوئیدها، رنگدانه ها و دیگر اجزای محلول در چربی است. گزارشات نشان داده است که استفاده از اسید چرب سویا و چربی طیور و یا مخلوط آنها در جیره غذایی، تأثیر مطلوبی بر عملکرد جوجه های گوشتی دارد. همچنین محققان گزارش کرده اند که از مشکلات استفاده از اسیدهای چرب در ترکیب جیره جوجه های گوشتی وجود اسیدهای چرب آزاد در آن می باشد، آنها اظهار داشتند که مقدار زیاد اسید چرب آزاد در چربی باعث کاهش جذب مواد هضم شده می گردد و این کاهش جذب در چربیهای حاوی اسید چرب اشباع در پرندگان جوانتر بارزتر می باشد. گزارشها حاکی از آن است که بهره وری روغنهای گیاهی نسبت به پیه بیشتر است که دلیل احتمالی آن بالا بودن قابلیت هضم اسیدهای چرب غیر اشباع در مقابل اسیدهای چرب اشباع می باشد تحقیقات نشان می دهند که دلیل بهتر هضم شدن چربیهای غیر اشباع نسبت به چربیهای اشباع بخاطر تأثیر بیشتر آنها در ترشح صفرا می باشد. استفاده از پودر چربی در خوراک دام و طیور نمکهای کلسیمی اسیدهای چرب یا پودر چربی در واقع همان صابونهای کلسیمی نامحلول در محیطهایی با PH خنثی هستند که مواد اولیه لازم جهت تهیه آن خمیر صابون  می باشد که از پس مانده کارخانجات تصفیه روغنهای گیاهی به دست می آید. استفاده از پودر چربی در جیره دام و طیور بسیاری از مشکلات از جمله ذوب، نگهداری، امکان اکسیداسیون و حمل و نقل را تسهیل می کند. تحقیقات نشان داد که جایگزین نمودن نمکهای کلسیمی اسیدهای چرب باروغنهای گیاهی باعث کاهش معنی داری در عملکرد جوجه های گوشتی می گردد. محققان همچنین به این نکته اشاره نمودند که دلیل احتمالی آن یکسان نبودن میزان انرژی موجود در دو منبع بوده که باعث کاهش وزن جوجه هایی شد که نمکهای کلسیمی اسیدهای چرب استفاده کرده بودند که این اختلاف در مراحل آخر دوره رشد نمود بیشتری داشت. دانشمندان با افزایش پودر چربی در جیره کاهش وزن معنی داری در جوجه های تغذیه شده با  پودر چربی مشاهده نمودند؛ که دلیل احتمالی آن را پائین بودن کیفیت این محصول یا کاهش قابلیت هضم آن به علت هیدرولیز ناقص در دستگاه گوارش جوجه ها ذکر کردند.

بیشتر بخوانید
کولین کلراید و اهمیت آن در خوراک دام و طیور

کولین کلراید و اهمیت آن در خوراک دام و طیور

1400/3/31

کولین کلراید و اهمیت آن در تغذیه دام وطیور   ویژگی‌های کولین: کولین کلراید یک ماده محلول در آب و بی رنگ است که ویژگی‌های شبیه ویتامین دارد اما نقش کاتالیزوری در واکنش‌های بیوشیمیایی ایفا نمی‌کند. کولین این توانایی را دارد که با بسیاری از اسیدهای آلی و معدنی ایجاد نمک کند، کولین خاصیت قلیایی دارد و به شدت جاذب رطوبت است. کولین از نظر ساختاری یک آمینو اتیل الکل می‌باشد و دارای سه گروه متیل است که به یک اتم کربن متصل شده است، بنابراین از نظر شیمیایی تری متیل آمونیوم خوانده می‌شود. این ماده دارای وزن مولکولی 139.63 بوده و نقطه ذوب آن 247 درجه سلسیوس است. کولین در کجا یافت می‌شود؟ کولین را می‌توان در سلول‌های تمامی گیاهان و حیوانات پیدا کرد که اغلب به شکل فسفولیپید، فسفاتیدیل کولین(لسیتین)، لیزو فسفا تیدیل کولین، کولین پلاسمالوژن و اسفنگومیلین می‌باشد. کولین در خوراک اغلب به صورت لسیتین یافت می‌شود و 10 درصد نیز به شکل اسفنگومیلین یا آزاد مشاهده می‌شود. عملکرد کولین در خوراک دام و طیور: عملکرد کولین شامل ساخت و نگه‌داری غشای سلولی، متابولیسم چربی در کبد، ساخت استیل کولین و دهنده گروه متیل با واسطه بتائین است. کولین یک ماده بیوشیمیایی ضروری برای ساخت و نگه‌داری غشای سلولی است. لسیتین یک بخش مهم از غشای سلولی ست و همچنین در حمل و نقل چربی در غشای سلولی نقش دارد. همچنین کولین به عنوان بخشی از ساختار فسفولیپیدها در بلوغ ماتریکس غضروف استخوان نقش دارد. کولین به عنوان یک فاکتور لیپوتروپیک ((Lipotropic)) در کاهش رسوب چربی در کبد پرندگان نقش دارد چرا که نقش مهمی در متابولیسم چربی در کبد پرنده بازی می‌کند. همچنین کولین در ساخت لیپو پروتئین‌ها که چربی را از کبد خارج می‌کند، نقش بازی می‌کند. کولین به عنوان یک عامل متیل دهنده در ساخت متیونین از هموسیستئین و ساخت کراتین از گوانیدو استیک اسید نقش بازی می‌کند. در ساخت متیونین از هموسیستئین، بتائین به عنوان یک متابولیت کولین به عنوان دهنده متیل ایفای نقش می‌کند، بنابراین برای اینکه کولین به عنوان یک عامل متیل دهنده وارد عمل می‌شود باید تبدیل به بتائین شود. از سوی دیگر چون کولین در ساخت متیونین نقش دارد بنابراین استفاده از کولین می‌تواند اندکی باعث صرفه‌جویی در مصرف مکمل متیونین شود.

بیشتر بخوانید
کنجاله سویا ، نور چشم صنعت طیور

کنجاله سویا ، نور چشم صنعت طیور

1399/11/14

کنجاله سویا و تنظیم جیره کارخانه تولید و فروش دان آماده مرغ و بوقلمون آرمین تجارت آیدین مهر قطعا کنجاله سویا در تعیین و فرمولاسیون جیره های طیور نقش بسیار مهمی دارد به طوری که در هنگام کمبود کنجاله سویا، فرمولاسیون جیره های طیور غیر ممکن و یا بسیار سخت می شود. با این وجود باید به این نکته مهم توجه کرد که اگر این فرزند صالح صنعت طیور !!! به خوبی فراوری نشود میتواند برای صنعت طیور به شدت مشکل ساز شود!! چرا که کنجاله سویا دارای سموم طبیعی متعددی است که باید از طریق مختلف و فراوری های مختلف حذف شوند.   بازدارنده تریپسین یک ماده ضد مغذی است که از تجزیه شدن پروتیین ها در روده باریک ممانعت می کند و چنانچه سویا به خوبی فراروری نشود میتواند به شدت به پانکراس و قابلیت هضم پروتئین ها آسیب بزند. تست های مختلفی برای اندازه گیری فعالیت بازدارندگی تریپسین سویا وجود دارد که مشهور ترین آنها اندازه گیری اوره آز کنجاله سویا می باشد دامنه قابل قبول اوره آز بین ۵ صدم تا ۱۵ صدم می باشد که مقادیر بالاتر از ۰٫۱۵ به معنای مقادیر بیشتر اوره آز و یا بازدارنده تریپسین است که حاکی از عدم حرارت دهی کافی کنجاله سویا می باشد. بنابراین ما علاوه بر تعیین سطح پروتئین خام سویا باید یک سری تست های کنترل کیفی دیگر را نیز روی سویا انجام بدهیم تا از مناسب بودن این محصول استراتژیک در تغذیه طیور مطلع شویم.  

بیشتر بخوانید
نقش آرژنین در پرورش طیور

نقش آرژنین در پرورش طیور

1399/6/18

نقش اسید آمینه آرژنین تغذیه ای در پرورش طیور (کارخانه تولید دان آماده آرمین تجارت آیدین مهر)     نقش آرژنین در پرورش طیور  در نتیجه پیشرفت چشمگیری که در صفات اقتصادی طیور از جمله افزایش وزن، راندمان خوراک مصرفی و میزان گوشت سینه برای پاسخگویی به خواسته های مصرف کننندگان حاصل شده است، امروزه طیور به چاقی و عوامل استرس زا حساس شده که باعث شده توانایی مقابله طیور تجاری در مقابل بیماریهای معمول کاهش یابد. افزایش تخم مرغ ، میزان گوشت و فعال شدن سیستم ایمنی ال آرژنین در رژیم غذایی طیور باعث افزایش تولید تخم مرغ، وزن تخم مرغ، تعدیل متابولیسم چربی به سمت کاهش تجمع چربی بدن در جهت بهبود کیفیت گوشت و افزایش دفاع آنتی اکسیدانی در شرایط عادی می شود. مکمل رژیم غذایی آرژنین باعث کاهش مرگ و میر ناشی از سندرم آسیت در دمای پایین محیط، کاهش اثرات سوئ استرس گرمایی و تراکم بالای پرورشی و سیستم ایمنی بدن را فعال کرده و پاسخ های طیور به انواع بیماریهای معمول در مزارع پرورشی را افزایش می دهد. بنابراین ال آرژنین نقش مهمی در تولید طیور بازی می کند.     تغییر ژنتیکی در طیور: در دهه های گذشته طیور از لحاظ ژنتیکی جهت افزایش وزن بدن، کارایی مصرف خوراک، سرعت رشد بالا و وزن عضله سینه بالا انتخاب شده است.بنابراین این انتخاب باعث: ۱- افزایش سنتز چربی و تجمع چربی در بدن طیور می شود. ۲- کاهش سیستم ایمنی طیور و کاهش توانایی طیور در مقابل بیماریها می شود و طیور را در مقابل انواع بیماریها حساس می کند. ۳- مرغ ها نسبت به عوامل استرس زا مانند تنش گرمایی در مقایسه با جوجه های اصلاح نشده حساس تر شده اند. بنابراین بهبود راندمان تولید، افزایش سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت آنها در برابر پاتوژن ها و افزایش کیفیت گوشت و لاشه استحصالی با کاهش کل رسوب چربی در بدن و کاهش اثرات عوامل استرس زا ازجمله استرس گرمایی از طریق مواد مغذی عملی تلقی می شود و راه حل کارآمد در تقویت تولید و عملکرد مرغ گوشتی مدرن می باشد. آرژنین یک اسید آمینه اساسی مهم برای مرغ هاست زیرا آنها همانند سایر پرندگان قادر به بدست آوردن آرژنین از منابع درون زا نیستند.     فواید دیگر ال آرژنین در پرورش طیور بنابراین آرژنین سوبسترای مهم دربیوسنتز بسیاری از مولکولها ازجمله: پروتئین، اکسید نیتریک، کراتین، اورنیتین، گلوتامات، پلی آمیدها، پرولین، گلوتامین می باشد، بنابراین عملکرد های مهم بیولوژیکی و فیزیولوژیکی در طیور را باعث می شود. همچنین افزودن ال آرژنین در رژیم غذایی طیور برای جلوگیری از تاثیرات مضر رادیکال های آزاد بیش از حد که در طول متابولیسم طبیعی تولید می شود و همچنین برای رفع عوارض جانبی استرس گرمایی لازم است. همچنین تحقیقات نشان می دهد که افزایش ۱% مکمل آرژنین بروز آسیت در جوجه های گوشتی که در معرض دمای محیطی پایین قرار می گیرند کاهش می یابد. همچنین محققان گزارش کرده اند که با افزایش ال آرژنین و به تبع آن افزایش اسید آمینه لیزین جهت حفظ نسبت لیزین به آرژنین اثرات منفی استرس مزمن ناشی از تراکم بالای جوجه ها در مزارع پرورشی را کاهش داده است.  

بیشتر بخوانید